Uzdravenie zvnútra

Krátko od Dr. Joea Dispenzu:

Dr. Joe

Minulý rok sme robili počas seminára v Tacome štúdiu vďačnosti, kde sme vzorke 120 ľudí merali hladinu kortizolu a imunoglobulínov na začiatku a v závere seminára.

Kortizol je stresový hormón. Keď sme v neustálom napätí alebo žijeme v reakcii útoku či úniku, mobilizujeme nesmierne množstvo telesnej energie na prítomnú hrozbu – či už skutočnú alebo imaginárnu – a to spôsobuje oslabenie nášho imunitného systému. Inými slovami, ak používame všetky svoje telesné zdroje na odvrátenie nejakej vonkajšej hrozby, aby sme sa uchránili pred vnímaným nebezpečenstvom, ostáva iba málo energie v našom vnútri pre rast, obnovu a vnútornú obranu. Čím je náš imunitný systém slabší, tým sme náchylnejší na choroby.

Keď hladina kortizolu stúpa, látky zvané imunoglobulíny ubúdajú. To nie je dobre, pretože to sú proteíny, jedny z najsilnejších stavebných prvkov života. Imunoglobulíny sú zodpovedné za zdravý chod systému vnútornej obrany nášho tela, ktorý nazývame imunitný systém. Nepretržite bojujú s náporom baktérií, vírusov a iných organizmov, ktoré nás napádajú alebo už žijú vo vnútornom prostredí nášho tela. Čo je podstatné – imunoglobulíny sú lepšie, než očkovanie proti chrípke alebo iné látky, ktoré možno používate na posilnenie imunity, a sú čisto prírodné.

Vďačnosť

V priebehu nášho 4-dňového seminára sme požiadali 120 účastníkov štúdie, aby sa uviedli do povzneseného stavu ako je láska, radosť alebo vďačnosť na deväť až desať minút, tri krát denne, aby sme zistili, či to funguje aj obrátene. Keby sme dokázali pozdvihnúť svoj emočný stav, mohli by sme posilniť svoj imunitný systém a znížiť hladinu stresových hormónov ako je kortizol?

Na konci podujatia sme zistili, že hladina kortizolu účastníkov seminára klesla o tri jednotky štandardnej odchýlky a imunoglobulíny vystrelili priemerne z 52.5 na 86. To sú významné merateľné zmeny.

Prezrádza nám to, že na svoje liečenie nepotrebujeme lekáreň ani žiadne cudzorodé látky. Máme moc zvnútra ovplyvňovať gény, ktoré vytvárajú imunoglobulíny.

Niečo tak jednoduché ako povznesený stav radosti, lásky alebo vďačnosti môže za päť až desať minút denne vytvoriť na našom zdraví významné epigenetické zmeny.

3 komentáre k “Uzdravenie zvnútra”

  1. Tento krátky článok mi vniesol do Duše pokoj a tichú radosť. Je v ňom toľko povzbudzujúej energie! …tak málo stačí na posilnenie nášho tela. Je známe, že pozitívne myšlienky dokážu človeku napomôcť zvládnuť ťažké chvíle… v tomto článku je to potvrdené. Treba už len s dôverou a odhodlaním praktizovať tieto poznatky v našich životoch 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *